Älä tee näitä virheitä ostaessasi rakennuspalveluita

  Älä tee näitä virheitä ostaessasi rakennuspalveluita

  Oli kyse kylpyhuoneremontista, keittiön uusimisesta tai piharakentamisesta, rakennuspalveluja käyttäessä kannattaa olla muutamassa asiassa tarkkana. Valitsemallasi yrityksen työntekijöillä on käsissään luultavasti kaikkein arvokkain investointisi: kotisi. Siksi on ensiarvoisen tärkeää löytää rakennusliike, joka tekee työn kerralla oikein sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Näillä vinkeillä vältät tyypillisimmät pulmat mihin kodin remontoijat usein törmäävät.

  1. Kaikki sopimuspapereihin

  Jotta mahdollisilta väärinymmärryksiltä ja riitatilanteilta vältytään, sisällytä sopimuspapereihin kaikki sovitut asiat. Tärkeimpiä kohtia ovat muun muassa budjetti, maksuaikataulu sekä projektin arvioitu alkamis- ja loppumisaika.

  1. Halpa ei kannata

  Tottakai jokainen haluaa säästää rahaa, mutta valitsemalla halvin tarjolla oleva vaihtoehto pelkästään hinnan takia ei välttämättä ole hyvä idea. Remontti on aina sijoitus, ja varmasti haluat ennen kaikkea laadukasta ja kestävää jälkeä. Lähettämällä tarjouspyyntöjä sekä kilpailuttamalla hintoja useammalla eri palveluntarjoajalla saat paremman käsityksen projektin hintaluokasta sekä siitä, mitä vastinetta voit odottaa rahoillesi.

  1. Selvitä muiden asiakkaiden tyytyväisyys

  Kannattaa aina selvittää aiempien asiakkaiden tyytyväisyys ennen sopimuksen tekemistä. Monilta yrityksiltä löytyy referenssejä suoraan kotisivuilta, mutta on suositeltavaa tonkia vähän pintaa syvemmälle sekä tiedustella laajemmin millaisia kokemuksia muilta löytyy.

  1. Ikinä ei koko summaa ennakkoon

  On hälyttävää, jos rakennusliike pyytää koko remontin maksua ennakkoon. Yleensä tietty sovittu osuus maksetaan ennen työn alkamista ja loput vasta projektin valmistuttua.

  1. Tehdystä työstä kuitti 

  Yritys, joka pyytää maksua vain käteisellä ei todennäköisesti ole hyvä vaihtoehto. Hyvämaineinen sekä luotettava yritys hyväksyy myös muitakin maksutapoja. Maksamalla muulla kuin käteisellä sinulle jää todiste suoritetusta maksusta.