Kevätremonttien suunnittelu

  Talon pintoihin sekä muihin ulkorakenteisiin kannattaa kiinnittää huomiota jo heti alkukeväästä. Koska kevät on vähäsateisin vuodenaika, on silloin paras aika toteuttaa erilaisia ulkoremontteja. Olemalla ajoissa liikenteessä huolto- ja remonttihommissa varmistat talosi arvon säilymisen sekä teet kesästä huolettomamman kun mahdolliset korjaustoimenpiteet on hoidettu pois tieltä.

   

  Ulkomaalaukset

  Ulkomaalaussesonki alkaa heti kun sopivat säät saapuvat, eli silloin kuin valoa alkaa riittämään ja ilma on kuivaa. Ikinä ei tiedä millainen kesä tulee, ja mikäli sattuu osumaan erityisen sateinen kesä voi monilla jäädä talon ulkomaalaus kokonaan toteuttamatta. Tästä syystä maalaushommissa on hyvä olla ajoissa liikenteessä.

  Talon tai mökin ulkopintojen maalauksessa tulee puhdistaa maalattava pinta, valita sopiva maali sekä hyvät työvälineet. Muista, että maali ei tartu kunnolla likaiseen pintaan. Jos puu on osin lahonnutta pitää se ennen maalausta korvata uusilla laudoilla.

  Kattojen huoltotyöt

  Katon kunto kannattaa tarkistaa vähintään kerran vuodessa, ja juuri kevät on sopivin aika siihen. Kun tarkistat katon kuntoa, kiinnitä huomiota erityisesti läpivienteihin sekä muihin kohtiin, joissa tarvitaan ylimääräistä tiivistystä. Pelkkä kulunut ulkonäkö ei vielä viesti kattoremontin välttämättömyydestä, ja siksi kannattaakin olla valppaana sisäilman huonontumiseen ja ummehtuneeseen hajuun liittyvissä asioissa.

  Kattojen huoltotöihin kuuluu muun muassa peltikattojen maalaukset, pinnoitukset kuin myös huopa- ja muiden kattojen korjaukset. Huoltamalla kattoa säännöllisesti lykkäät vuosilla eteenpäin varsinaista kattoremontin tarvetta sekä ehkäiset mahdollisia ongelmia ja kalliita korjaustöitä.

  Terassin rakentaminen ja huoltaminen

  Terassikelit saattavat joskus iskeä yllättävän aikaisin, jolloin siihen liittyvät mahdolliset huoltotyöt tai sen kokonaan rakennuttaminen kannattaa aloittaa heti alkukeväästä. Pysyäkseen hyvässä kunnossa puinen terassi ja puiset ulkokalusteet edellyttävät huoltoa parin vuoden välein. Huoltotöihin kuuluu puisten terassien uudestaan maalaus sekä pintakäsittely. Puupintojen öljyäminen piristävät ulkonäköä koko kesäksi sekä suojaa puuta vaurioittavalta auringonsäteeltä.