Ota nämä asiat huomioon ennen kylpyhuoneremontin aloittamista

  Kylpyhuoneremontti

  Kylpyhuoneremontti voi nostaa asuntosi arvoa merkittävästi myyntitilanteessa ja parantaa asuntosi viihtyvyyttä. Kylpyhuoneen pitäisi olla kodin tila jossa viihdytään, eikä vain hoideta pakollisia päivän rutiineja.

  Remontti kannattaa suunnittella huolella sillä kylpyhuoneessa on usein asunnon arvokkaimmat neliöt.

  Käytä kylpyhuoneremonttin suunnitteluun reilusti aikaa ja keskustele ammattilaisten kanssa. Etenkin kalusteiden sijoittelu ja toimivuus ovat puutteellisen vesieristyksen ohella suurimpia ongelmia.

  Kylpyhuoneremontin suunnittelu

  Mikäli asut asunto-osakeyhtiössä on kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa on hyvä ottaa heti ensimmäiseksi yhteyttä isännöitsijään ja kysyä onko taloyhtiöön suunnitteilla kylpyhuone tai putkiremontti. Isännöitsijä osaa kertoa myös mitä lupia korjaustyöt vaativat.

  Usein tila on rajallinen, joten suunnittelu astuu erityisen tärkeään rooliin. Käytössäsi on useita kylpyhuoneensuunnitteluohjelmia, joita voit käyttää hyödyksesi. Ennen suunnitteluohjelman avaamista olisi hyvä, että sinulla on selkeä mielikuva toivomastasi kylpyhuoneesta.

  Pienestäkin kylpyhuoneesta saa yleensä toimivan, hyvin valitut materiaalit tekevät siitä vielä kauniin ja pitkäikäisen. LVIS-tekniikastakin suunnittelijamme osaa antaa ideoita.

  Teenkö itse vai palkkaanko ammattilaisen?

  Kylpyhuoneremontti on asukkaalle kaikkein lähes poikkeuksetta kodin vaivalloisin remontti. Kylpyhuoneremontti kestää usein muutamia viikkoja jolloin wc ja suihku ovat usein poissa käytöstä. Märkätilojen remontoitaessa ammattilaisten palkkaaminen voi olla paras ratkaisu, koska tilojen remontoinnissa on aina omat riskinsä. Ammattilaisen tekemänä työnä vastuu remontin onnistumisesta on tietenkin tekijällä, joten tästä syystä märkätilojen ollessa remontin kohteena, voi tämä vaihtoehto tuntua useasta asukkaasta parhaimmalta. Toisaalta tekemällä remontin itse saattaa säästää paljon rahaa.

  Kylpyhuoneremontin määräyksiä

  Muualla kodissa saa remontoida melko vapaasti, mutta kylpyhuonetta koskevat monet lait ja määräykset. Niitä ei ole tehty huvin vuoksi vaan sinun ja kotisi suojaksi. Tässä katsaus ohjeisiin ja määräyksiin.

  Otteita määräyksistä:

  • Märkätilojen ilmanvaihdon pitää pystyä poistamaan syntyvä kosteus.
  • Vesieristyksen tulee kokonaisuudessaan olla vesitiivis. (saumat, tiivistykset)
  • Vesihöyryä tai vettä ei saa päästä haitallisesti tunkeutumaan rakenteisiin.
   Pintamateriaalien on kestettävä vettä.
  • Mahdollisen vesivahingon vuoto tulee ohjata näkyville ja estää sen huomaamaton ja haitallinen tunkeutuminen rakenteisiin.