Leuanvetotangon kiinnittäminen

  Leuanvetotanko on kodin kätevä peruskuntoiluväline, jolla voit monipuolisesti kehittää yläselkää, käsivarsia sekä vatsalihaksia. Jo pelkästään tangolla roikkuminen parantaa vahvuutta: samalla kun lihakset venyvät roikkuessa, saat lisäksi kehitettyä otevoimaa, eli grippiä. Leuanvetotangon hankkiminen ei kustanna maltaita, ja onnistut sen asentamisessa helposti näillä ohjeilla.

  1. Kiinnitys

  Leuanvetotangon voi kiinnittää kaikkiin oviaukkoihin, joissa on riittävän kestävät puiset karmit. Tangon voi vaihtoehtoisesti kiinnittää myös kahden tukevan seinän väliin. Riippuen ostamastasi tangosta, mukaan saattaa tulla ovenkarmiin kiinnitettävät kannakkeet, jotka varmistavat tangon paikallaan pysymisen. Puisissa tangoissa kannakkeet ovat ainoa kiinteä osa, joten tankoa voi siirtää tai nostaa helposti. Myös useat metalliset tangot ovat siirrettäviä, eli pysyvää kiinnitystä ei vaadita.

  Leuanvetotanko voidaan kiinnittää myös muuallekin kuin kodin oviaukkoihin. Monet haaveilevat omasta kotikuntosalista, joka voidaankin rakentaa esimerkiksi kellariin tai autotalliin. Tällöin leuanvetotanko on sopiva kiinnittää seinään tai kattoon, jolloin pintaan porataan reiät kiinnitysankkureita varten. Kun kiinnität tankoa seinään tai kattoon, mitoita sopiva korkeus siten, ettei tangolle noustessa tarvita jakkaraa avuksi eikä alta kulkiessa ole riskiä pään kolauttamiseen.

  1. Työkalut

  Kiinnittämiseen tarvitaan:

  • Asennettavalle pinnalle sopiva porakone
  • Mitta tai vatupassi
  • Ruuveja puisen tangon kannakkeiden kiinnitykseen
  • Kiinnitysankkureita seinälle tai kattoon asennettavalle tangolle