Oven korvaaminen liukuovella voi tuoda lisää tilaa

  Oven korvaaminen liukuovella voi tuoda lisää tilaa

  Liukuovi on käytännöllinen ratkaisu kun huoneeseen haetaan lisää neliöitä. Etenkin pieniin asuntoihin liukuovet tuovat tuntuvasti enemmän tilaa sekä ratkaisevat monia pulmia, joita kääntyvien ovien kanssa saattaa olla. Liukuoven asentaminen vapauttaa enemmän mahdollisuuksia sisustamiseen viemättä pois oven antamaa ääneneristystä.

  Liukuovi yhdistää ja jakaa huoneita

  Liukuovella voit tilanteen mukaan yhdistää ja jakaa tiloja. Esimerkiksi kahdesta lastenhuoneesta voi tehdä yhden ison yhteisen tilan, ja myöhemmin lasten kasvaessa eristää ne erillisiksi huoneiksi. Työhuoneen viereen voidaan luoda vierashuone, joka tarpeen mukaan sulkeutuu liukuovella. Voit myös liittää liukuovella avautuvan vaatehuoneen osaksi makuuhuonetta. Vaihtoehtoja on runsaasti!

  Liukuovi seinän päälle

  Esteetöntä huonetilaa saadaan vaihtamalla saranoidut väliovet seinän päälle siirrettäviin liukuoviin. Seinän päälle kiskoilla liikkuva ovilevy on perinteinen malli, jonka asentamiseen ei tarvitse kaataa väliseinää. Seinään kiinnitetään liukukisko ja lattiaan ohjuri, joten liukuovi on todella helppo asentaa myös jälkeenpäin remontoinnin yhteydessä.

  Liukuovi seinän sisälle

  Nykyaikaiset liukuovet asennetaan ovielementtinä väliseinän sisään. Seinän sisälle menevän liukuoven asennukseen tarvitaan oven lisäksi liukuovirunko, liukukisko, pyörästö, oven kannatinraudat, lattiaohjuri sekä karmi. Olemassa oleva väliseinä tulee avata sekä osittain purkaa, jotta ovi mahtuu sisään. Mikäli purkaminen ei ole järkevä vaihtoehto, voidaan seinärakennetta vahvistaa liukuoven asennusta varten.

  Liukuovi kosteissa tiloissa

  Lasinen liukuovi tekee kylpyhuoneesta tyylikkään sekä luo arvokasta lisätilaa. Kylpyhuone liitetään usein kodinhoitohuoneen jatkeeksi, jolloin molemmat tilat voidaan yhdistää hienolla liukuovella. Läpikuultava ja valoisa lasiliukuovi on moderni yksityiskohta myös kodin muissa huoneissa.