Puurakentaminen on aina trendikästä

Puu on ajaton rakennusmateriaali, joka luo viihtyisää ja kodikasta tunnelmaa joka kotiin. Esteettisyytensä ja laatunsa lisäksi puu on hyväksi terveydelle – tutkimuksissa puumateriaalien on nimittäin todettu vähentävän stressiä.

Tyylikästä sisustamista

Kodin pintaremonteissa puun käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Esimerkiksi puhtaan valkoisilla puulistoilla voidaan luoda ajatonta tyyliä ja korostaa olohuoneen muuta värimaailmaa. Myös seinän puupaneelit ovat tehneet paluun sisustuselementtinä esimerkiksi makuuhuoneen päätyseinissä tai eteisessä.

Puinen parkettilattia on myös aina suosiossa. Uusi ilme loihditaan helposti esimerkiksi klassisen tummasta tammesta tai persoonallisen vaaleasta saarnipuusta tehdyllä parketilla.

Kestävää laatua

Talon rakennusmateriaalina puu on kevyt, luja ja helposti työstettävä, ja se sopii hyvin Suomen sääoloihin. Suomessa puun osuus kaikesta rakentamista on peräti 40 prosenttia. Puun valintakriteereistä tärkeimpiä ovat lujuus, jäykkyys, ulkonäkö, paloturvallisuus, mitta- ja muotopysyvyys sekä kestävyys. Eri vuodenajat ja käyttö jättävät jälkensä kaikkiin pintoihin niin sisällä kuin ulkona. Siksi oikean puun valinnassa on huomioitava myös kosteudensietokyky sekä lahon-, homeen- ja kulutuksenkesto.

Puu on myös loistava lämmöneriste. Sen kyky eristää lämpöä on 400 kertaa parempi kuin teräksen, 1500 kertaa parempi kuin alumiinin ja 12 kertaa parempi kuin betonin, kun verrataan aineiden lämmönjohtavuutta. Hyvin suunnitellut, toteutetut ja huolletut puutalot säilyvät satoja vuosia ja vanhenevat kauniisti.

Puu on vastuullinen valinta

Puun suosio rakennusmateriaalina on jatkuvassa nousussa myös sen ekologisuuden vuoksi. Puu on luonnostaan uusiutuva materiaali ja puulla rakentaminen voi jopa hillitä ilmastonmuutosta.

Noin puolet puusta on hiiltä, joten se sitoo itseensä hiilidioksidia. Puun ympäristöystävällisyydestä kertoo se, että puinen omakotitalo sitoo rakenteissaan noin 30 tonnia hiilidioksidia ilmasta, mikä vastaa yhden kuluttajan autoilun yli kymmenen vuoden hiilidioksidipäästöjä. Puutalot tuottavat siis reilusti vähemmän ilmasto- ja ympäristöhaittoja kuin esimerkiksi betonista, teräksestä tai tiilestä rakennetut talot.