Puurakentaminen on aina trendikästä

  Puurakentaminen on aina trendikästä

  Puu on ajaton rakennusmateriaali, joka luo luonnonmukaista viihtyvyyttä sekä kodikasta tunnelmaa kotiin kuin kotiin. Pohjolan koleat sääolosuhteet nostavat kaipuun lämpimän puun tuntumalle kun pakkaskeleistä rantautuu takaisin kotiin. Esteettisyytensä ja laatunsa lisäksi puu on myös tutkitusti hyväksi terveydelle; on todettu, että puumateriaalit saavat aikaan stressitasojen alenemista ihmiskehossa.

  Tyylikästä sisustamista

  Kodin pintaremonteissa puun käyttömahdollisuudet ovat todella monipuoliset, ja sitä voikin käyttää rajattomasti omaa mielikuvitusta käyttäen. Saat esimerkiksi puhtaan valkoisilla puulistoilla ajatonta tyyliä ja korostusta olohuoneen muulle värimaailmalle. Myös seinän puupaneelit ovat tehneet paluun näyttäväksi sekä rauhaa luovaksi sisustuselementiksi esimerkiksi makuuhuoneen päätyseinälle tai eteiseen. Löydät runsaasti valinnanvaraa puista parkettilattiaa valittaessa; uusi ilme loihditaan helposti joko klassisen tummalla tammella tai persoonallisen vaalealla Saarni-puusta tehdyllä parketilla.

  Kestävää laatua

  Talon rakennusmateriaalina puu on kevyt, luja ja helposti työstettävä, ja se sopiikin Suomen sääoloihin erittäin hyvin. Suomessa puun osuus kaikesta rakentamista on peräti 40%. Puun kriteerejä tarkastellessa ovat lujuus ja jäykkyys, ulkonäkö, paloturvallisuus, mitta- ja muotopysyvyys sekä kestävyys pitkällä aikatähtäimellä tärkeässä asemassa. Koska eri vuodenajat sekä käyttö jättävät jälkensä kaikkiin pintoihin niin sisällä kuin ulkona, on oikean puun valinnassa huomioitava myös sen kosteuden sietoa sekä lahon-, homeen- ja kulutuksenkestoa. Kestävyytensä lisäksi puu on myös loistava lämmöneriste; sen kyky eristää lämpöä on mm. 400 kertaa parempi kuin teräksen, 1500 kertaa parempi kuin alumiinin ja 12 kertaa parempi kuin betonin, kun vertauksessa on aineiden lämmönjohtavuus. Hyvin suunnitellut, toteutetut sekä huolletut puutalot säilyvät satoja vuosia sekä vanhenevat kauniisti.

  Vastuullinen valinta

  Puun suosio rakennusmateriaalina on jatkuvassa nousussa myös sen ekologisuutensa vuoksi. Puu on luonnostaan uusiutuva materiaali, ja sillä rakentaminen voi hidastaa ilmastonmuutosta. Koska noin puolet puusta on hiiltä, se sitoo itseensä hiilidioksidia. Sen ympäristöystävällisyydestä kertoo seuraava vertaus: yksi puinen omakotitalo sitoo rakenteissaan n. 30 tonnia hiilidioksidia ilmasta, mikä vastaa yhden kuluttajan autoilun yli 10 vuoden hiilidioksidipäästöjä. Puutalot tuottavat siis reilusti vähemmän ilmasto- ja ympäristöhaittoja kuin esimerkiksi betonista, teräksestä tai tiilestä rakennetut talot.