Tähtitaivaan asentaminen saunaan  

    Sauna on paikka, jossa rentoudutaan ja päästetään irti arjen kiireistä. Saunassa tulee vietettyä paljon aikaa etenkin talvisin, jolloin sen tunnelmallisuuteen halutaan panostaa erilaisilla sisustuksen yksityiskohdilla sekä hyvin mietityllä valaistuksella. Modernilla valaistustekniikalla voidaan mahdollistaa vaihteleva ja eloisa valaistus kodin kaikkiin tiloihin, mukaan lukien myös saunaan. Tuikkiva tähtitaivas katossa viimeistelee saunan mieltä ja kehoa rauhoittavaksi tyyssijaksi. Näillä ohjeilla saat kauniin tähtitaivaan omaan saunaasi!

    Asennus

    Nykyaikaisilla keinovaloilla saadaan tehtyä erilaisia luonnonvaloa muistuttavia efektejä kuten esimerkiksi revontulia tai tähtiä. Saunan katossa tuikkiva tähtitaivas toteutetaan yleensä valokuiduilla.

    Aloita työ päättämällä ensin valokuitujen paikka. Kun päätät kuitujen sijaintia saunassa, pidä mielessä se, että niiden valo tuo esiin sekä tilan että saunojan. Valokuidut kannattaa sijoittaa kattoon mahdollisimman epäsäännöllisesti sillä tarkoitus on jäljitellä oikeaa tähtitaivasta. Uskalla siis jättää satunnaisia tyhjiä kohtia sekä vastaavasti asettaa niitä myös välillä lähekkäin, jotta lopputuloksesta tulee kaunis ja luonnollinen. Valokuidut asennetaan silikonilla liimaamalla 12,5-15 mm reikään. Kuidut toimivat vain valon välittäjänä, ei siis sähkön tai lämmön.

    Valokuitujen mukana tulee projektori, joka asennetaan tuulettuvaan tilaan missä sen saa kytkettyä pistorasiaan. Sopiva paikka projektorille mahdollistaa helpon lampunvaihdon. Varmista, että projektorilla on tilaa ympärillä noin 10 cm. Kytke projektori päälle ja nauti!