Talvella on hyvä aloittaa kevään remonttien suunnittelu

  Kevät on uusiutumisen aikaa; silloin on otollinen ajankohta remontoida koti uuteen uskoon tai piristää sen ilmettä. On antoisaa suunnitella millä tavoin kodista voi tehdä mieluisamman kun talvipäivät pikkuhiljaa hupenevat. Pimeisiin talvi-iltoihin tulee enemmän virtaa kun käsillä on kevät remontin suunnittelu. Tuomme tässä esille muutamia ideoita, joista inspiroitua.

  Luovia ratkaisuja  

  Usein sanotaan, että keittiö on kodin sydän sillä se on paikka, jossa luodaan muistoja. Etenkin keväällä ja kesällä on mukava kutsua ystäviä ja sukulaisia kylään, ja viettää aikaa hyvän ruoan parissa. Talvella onkin hyvä pohtia voisiko keittiön tiloista tehdä toimivammat. Ehkäpä nykyinen kaapisto tai työskentelytila voisi olla käytännöllisempi? Modernilla säilytysmekanismilla lisäät kaappitilaa keittiön pinta-alan säilyessä ennallaan. Myös kulahtaneet työtasot on sopiva vaihtaa esimerkiksi helppohoitoiseen laminaattiin tai naarmuja hylkivään kiveen. Koko keittiötä ei välttämättä ole tarpeen remontoida, mutta pienillä pintaremonteilla voit saada enemmän iloa ja hyötyä tilasta kevään ja kesän rientoja varten.

  Kevään koittaessa on tyypillistä tehdä suursiivous, minkä yhteydessä kannattaa miettiä miten tavaroiden ja vaatteiden säilytyksestä voisi tehdä sujuvampaa. Nykyaikainen vaatehuone on avara tila, jonka läpi voi liikkua. Harkitse esimerkiksi sängynpäädyn taakse seinämää, jonka takaa löytyy pukeutumistila. Olemassaolevia avohyllyjä saadaan helposti ehostettua asentamalla esimerkiksi valoja seinälle.

  Energiaa väreistä ja kuvioista

  Keväällä saa luopua talven tummista ja harmaista sävyistä. Samalla kun luonto herää kukintaan, elävöitä sinäkin kotiasi lisäämällä väriä pintoihin. Maalaa tai tapetoi seinät kevyisiin tai kirkkaisiin sävyihin, tai uskalla asentaa tyylikäs 3D-seinäpaneeli esimerkiksi television taustaseinäksi. Seinäpaneelit luovat ylellistä tunnelmaa tilaan kuin tilaan, ja ovat monesti valmistettu ympäristöystävällisistä luonnonmateriaaleista. Jos seinäpaneelit tuntuvat liian isolta projektilta, voi huoneen seiniä virkistää pelkästään jo kiinnittämällä tauluja.

  Entä ovatko keittiön tai kylpyhuoneen nykyiset laatat huonossa kunnossa tai muuten vain kadottaneet hohtonsa? Vahvat graafiset kuviot tai mosaiikkikuosi laatoissa tuovat persoonallisuutta muuten minimalistiseen ilmeeseen kun laatan väritys haetaan huoneen yleisvärityksestä.

  Piha ajoissa valmiiksi

  On mukava viettää aikaa pihalla jo ensimmäisten lämpimien päivien saapuessa. Pihan korjaustyöt kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin, jotta parhaista keleistä pääsee nautiskelemaan mahdollisimman pian. Suuremmat muutostyöt vaativat pihasuunnittelua sekä mahdollisesti rakennuslupaa, kun taas pienemmät piharemontit ja istutukset voidaan tehdä helposti omatoimisesti. Ehkäpä ensi kesänä pihalle olisi mukava saada entistä parempi terassialue tai lapsille leikkimökki? Tai kenties istuttaminen ja puutarhan hoito kuulostaa kivalta uudelta harrastukselta, jolloin kasvihuoneen rakentaminen voi olla varteenotettava idea. Talvella aloitettu pihasuunnittelu voi säästää aikaa sekä pitkän pennin materiaalien ja tekijöiden hankinnassa, sillä kevät ja kesä on piharakentamisen ruuhkaisinta aikaa.