Viisi asiaa, jotka tulee ottaa huomioon terassia rakentaessa

  Terassilla viihdytään, syödään, nautitaan ulkoilmasta sekä pidetään juhlia. Terassi sopii kotiin ja mökille – ja sen voi rakentaa helposti myös itse! Talon yhteyteen rakennettava terassi ei yleensä edellytä rakennuslupaa, mutta ennen rakentamista asia kannattaa tarkistaa kotikunnan rakennustarkastajalta.

  Terassin rakentaminen omin avuin voi olla loistava idea tai mahdollisesti idea, jossa säästettiin väärässä paikassa. Kasasimme sinua varten viisi tärkeintä asiaa, joilla varmistaa että päätös terassin rakentamisesta itse toisi toivotun lopputuloksen.

   

  1. Valitse puumateriaali huolella
  Suomen sääolosuhteet ovat todella hankalat kaikille pinnoille, jotka ovat ulkona jatkuvasti. Hanki sellaista puutavaraa, joka on tarkoitettu erikseen ulkoilmaan.
  Yksinään pinnoitteet eivät ratkaise tuota ongelmaa, eli kiinnitä huomiota puumateriaaliin. Suosittelemamme puumateriaalit löydät K-Raudan verkkokaupasta: https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/haku/terassilauta

   

  2. Välineet
  Jos sinulla ei ole välineitä ja tarkoituksesi on rakentaa vain terassi on ehkä turha ostaa kaikkia välineitä. Suurimman osan välineistä voit vuokrata vaikkapa http://www.liizi.fi/tyokalut.html palvelun kautta. Tarvitset seuraavat työvälineet vasaran, sahan, hiomapaperia ja akkuporakoneen.

   

  3. Kiinnitysvälineiden valinta

  Terassin asennus- ja kiinnitystarvikkeiksi käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ruuveja. Asennuksessa voidaan tarvita myös esim. pilari- ja palkkikenkiä sekä kulmarautoja. Suosittelemme käyttämään Fix Masterin puuruuveja, jotka löydät täältä: http://fix-master.info/tuotteet/puu/

   

  4. Varmista, että sinulle on kunnollinen suunnitelma

  Mikäli et osaa tai halua itse tehdä terassin suunnitelmaa Kestopuuteollisuus ry tarjoaa hyvät ohjeet perusterassin rakentamiseen. Ohjeet löydät täältä: http://www.kestopuu.fi/tiedostopankki/jBr_Kp_TerassiA4.pdf

   

  5. Säävaraus

  Terassia on huomattavasti kivempi rakentaa auringonpaisteessa kun vesisateessa. Varmista, että aloittaessasi terassin rakentamisen sää on suotuisa.