Kevään remonttien suunnittelu kannattaa aloittaa jo talvella

Kevät on uudistumisen aikaa, jolloin moni haluaa piristää kodin ilmettä tai tehdä suuremman remontin. Talven edetessä voi jo alkaa pohtia, millä tavoin kodista voi tehdä entistä viihtyisämmän. Kevään remontin suunnitteleminen tuo myös lisää energiaa pimeisiin talvi-iltoihin. Tässä on muutama ajatus, jotka inspiroivat suunnittelemaan oman kodin uudistamista.

Luovia ratkaisuja keittiöön ja makuuhuoneeseen

Keittiötä kutsutaan usein kodin sydämeksi. Talvi on hyvää aikaa suunnitella, kuinka tehdä keittiön tiloista entistäkin toimivammat. Ehkä nykyinen kaapisto tai työskentelytila voisi olla käytännöllisempi?

Koko keittiötä ei välttämättä tarvitse remontoida, sillä jo pienellä pintaremontilla tilasta tulee viihtyisämpi kevään ja kesän rientoja varten. Moderneilla säilytysmekanismeilla saa lisää kaappitilaa. Kulahtaneet työtasot voi vaihtaa esimerkiksi helppohoitoiseen laminaattiin tai naarmuja hylkivään kiveen.

Kevään suursiivouksen yhteydessä kannattaa miettiä uusia ratkaisuja tavaroiden ja vaatteiden säilyttämiseen. Esimerkiksi sängynpäädyn taakse voi asettaa seinämän, jonka takana on pukeutumistila. Avohyllyjä on helppo ehostaa asentamalla valoja seinälle.

Energiaa väreistä ja kuvioista

Keväällä saa luopua talven tummista ja harmaista sävyistä. Samalla kun luonto herää kukintaan, voi kotia elävöittää lisäämällä väriä pintoihin. Seinien maalaukseen tai tapetointiin kannattaa valita kevyitä tai kirkkaita sävyjä.

Voit myös asentaa tyylikkään 3D-seinäpaneelin esimerkiksi television taustaseinäksi. Seinäpaneelit luovat ylellistä tunnelmaa tilaan kuin tilaan. Usein ne on myös valmistettu ympäristöystävällisistä luonnonmateriaaleista. Jos seinäpaneelit ovat liian suuri projekti, voi seiniä virkistää uusilla tauluilla.

Jos keittiön tai kylpyhuoneen laatat ovat kadottaneet hohtonsa, vahvat graafiset kuviot tai mosaiikkikuosi laatoissa tuovat persoonallisuutta muuten minimalistiseen ilmeeseen.

Suunnittele pihan korjaustyöt ajoissa

Pihassa on mukava viettää aikaa heti kevään ensimmäisinä lämpiminä päivinä, joten pihan korjaustyöt kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Suuremmat muutostyöt vaativat pihasuunnittelua ja mahdollisesti rakennuslupaa, kun taas pienemmät piharemontit ja istutukset voi tehdä omatoimisesti.

Ehkä pihaan olisi mukava saada kesäksi entistä parempi terassialue tai leikkimökki lapsille? Puutarhan hoidosta ja istuttamisesta kiinnostuneet voivat harkita kasvihuoneen rakentamista. Talvella aloitettu pihasuunnittelu voi säästää aikaa ja rahaa sekä materiaalien että tekijöiden hankinnassa, sillä kevät ja kesä ovat piharakentamisen ruuhkaisinta aikaa.