Viisi virhettä, jotka voit välttää ostaessasi rakennuspalveluita

Rakennuspalveluita ostaessaan kannattaa olla tarkkana, oli kyse sitten kylpyhuoneremontista, keittiön uusimisesta tai piharakentamisesta. Valitsemallasi yrityksellä on käsissään kenties kaikkein arvokkain omaisuutesi, eli kotisi. Siksi on tärkeää löytää rakennusliike, joka tekee työn kerralla oikein sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Näillä vinkeillä vältät tyypillisimmät pulmat, joihin kodin remontoijat törmäävät.

1. Epäselvät sopimuspaperit

Jotta mahdollisilta väärinymmärryksiltä ja riitatilanteilta vältytään, sopimuspapereissa on mainittava kaikki sovitut asiat. Tärkeimpiä kohtia ovat muun muassa budjetti, maksuaikataulu sekä projektin arvioitu alkamis- ja päättymisaika.

2. Halvimman valitseminen

Kukapa meistä ei haluaisi säästää rahaa, mutta halvimman tarjolla oleva vaihtoehdon valitseminen ei välttämättä ole hyvä idea. Remontti on aina sijoitus, ja varmasti haluat palkkaamasi yrityksen tekevän laadukasta ja kestävää jälkeä.

Lähettämällä tarjouspyyntöjä sekä kilpailuttamalla hintoja saat paremman käsityksen projektin hintaluokasta ja siitä, millaista vastinetta voit odottaa rahoillesi.

3. Et ota selvää muiden asiakkaiden kokemuksista

Ennen sopimuksen tekemistä kannattaa aina selvittää, ovatko aiemmat asiakkaat olleet tyytyväisiä. Monet yritykset laittavat referenssejä kotisivuilleen, mutta kannattaa kaivaa pintaa syvemmältä ja tiedustella laajemmin, millaisia kokemuksia yrityksen asiakkailla on.

4. Koko summan maksaminen ennakkoon

Hälytyskellojen pitäisi soida, jos rakennusliike pyytää koko remontin hinnan ennakkoon. Yleensä tietty sovittu osuus maksetaan ennen työn alkamista ja loput vasta projektin valmistuttua.

5. Käteismaksu ilman kuittia

Käteismaksua pyytävä yritys ei yleensä ole luotettavin vaihtoehto. Hyvämaineinen ja luotettava yritys hyväksyy myös muita maksutapoja. Kun maksat muulla kuin käteisellä, sinulle jää todiste suoritetusta maksusta.