Pintaremontilla uutta ilmettä kotiin – näillä työkaluilla onnistut

Rakentaminen ja remontoiminen sujuvat sulavasti, kun työkalupakissa on oikeanlaiset työkalut. Etenkin omakotitalossa asuvan kannattaa satsata välttämättömiin työkaluihin, sillä niiden tarve ei lopu talon valmistumiseen. Myös esimerkiksi kerrostaloasuntojen pintaremontissa hyvät työkalut auttavat onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.

Porakone kuuluu jokaiseen kotiin

Jokaisen kodin työkaluvalikoimaan kuuluu porakone, jolla sekä ammattilainen että omatoiminen nikkaroija voivat ruuvata ja porata. Porakonetta ostaessa kannattaa miettiä, sopiiko tarpeisiin parhaiten pienoisporakone, akkuporakone, iskuporakone vai poravasara.

Pienoisporakone käy kodin monipuoliseen askartelukäyttöön, kuten huonekalujen kokoamiseen. Jos suunnitelmissa on esimerkiksi tiilen, puun tai metallin porausta, on käyttöön otettava iskuporakone. Kivi- ja betonipintojen käsittelyyn tarvitaan jykevämpi poravasara.

Pintaremontti luonnistuu oikeilla välineillä

Kodin laatoituksesta saa siistin ja kauniin, kun se tehdään sopivilla työkaluilla. Ennen laatoitustyön aloittamista pintojen suoruus tarkistetaan linjaimella. Jos kovaan keraamiseen kuivapuristelaattaan joudutaan tekemään leikkauksia, tarvitaan tarkoitukseen sopiva laattaleikkuri.

Kodin puupinnat, kuten parkettilattiat tai puiset huonekalut, kuluvat vuosien mittaan. Kun esimerkiksi lattian lakkapinta on liian kulunut eikä puu ole enää suojattu, parketti kannattaa lakata uudelleen. Ennen lakkausta lattia on hiottava, mihin kannattaa käyttää nauhahiomakonetta. Kotikäyttöön suunnitellut hiomakoneet ovat helposti käsiteltäviä ja kevyitä. Suositeltavaa on varustautua myös hengityssuojaimella ja suojalaseilla.

Listoilla on helppo uudistaa kotia

Makuu- tai olohuoneen ilmettä voi piristää vaihtamalla listoja ja kynnyksiä. Listojen kiinnitysmenetelmä riippuu niiden materiaalista. Suosittuja vaihtoehtoja ovat männystä tehdyt puulistat, jalopuulistat sekä MDF-listat.

Listojen katkaiseminen ja leikkaaminen onnistuu helpoiten sirkkelillä, jossa on säädettävä sahauskulma. Kiinnitykseen voi valita esimerkiksi naulatulpat, viimeistelynaulaimen ja nauloja tai kiinnitysmassan. Huolitellun lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa hankkia akryylimassaa, joka peittää mahdolliset raot.