Saunaremontti tuo iloa talveen

  Monesti ajatellaan, että kodin remontoinnit kannattaa sijoittaa kesäkuukausille. Kesällä rakennusala on kuitenkin hyvin vilkasta, mikä puolestaan heijastuu niin hinnoissa kuin tavarantoimituksessakin. On joitain projekteja, jotka kannattaa suorittaa nimenomaan talvella, ja yksi niistä onkin saunaremontti. Saunaremontti voi kattaa koko saunatilan uusimisen tai pelkästään lauteiden uudelleenkäsittelyn. Uutta ilmettä saa luotua muun muassa hienoilla seinäpaneeleilla tai tunnelmaa luovalla valaistuksella. Vaihtoehtoja on runsaasti, ja uuden saunan suunnittelu onkin osa remontoimisen iloa! Käymme tässä läpi muutamia syitä miksi saunaremontti kannattaa tehdä juuri talvella.

  Edullisemmat tarjoukset

  Talvi on remontointi- ja rakennusalan hiljaisinta aikaa. Kysynnän ollessa laskussa myös urakkahinnat ovat alhaisemmat. Talviaikaan on siis mahdollista suorittaa kodin remontit alennetuilla hinnoilla.

  Kotitalousvähennys

  Kotitalousvähennys on valtion antama verollinen etuus, joka remonttia suunnittelevien kannattaa ottaa huomioon. Jos remontti suoritetaan vuoden vaihteessa, voi kotitalousvähennyksen kohdistaa kahdelle eri vuodelle. Tästä syystä isommat työt, kuten sauna- ja kylpyhuoneremontit, on järkevä ajoittaa nimenomaan loppuvuoteen jos vain mahdollista.

  Nopeasti ja sujuvasti

  Saunaremontista voi aiheutua melko paljon purkujätettä, jolloin roskalava on yleensä välttämätön. Roskalavasta saattaa jäädä harmillisia painaumia kesäiselle pihamaalle. Tekemällä remontin talviaikaan kun maa on roudassa ei vastaavaa haittaa tule vastaan.

  Talven pienempi ilmankosteus tarkoittaa lyhyempää kuivumisaikaa remonteille. Riippuen remontin laajuudesta, saunatilojen uusiminen voi kestää muutaman päivän urakasta useamman viikon mittaiseen työhön. Perusteellisessa saunaremontissa, jossa myös muut kylpyhuoneen tilat uusitaan, on suihku pois käytöstä, mikä aiheuttaa omat haasteensa pimeisiin talviaamuihin. Tilanteen voi nähdä kuitenkin myös toiselta kantilta: voit aloittaa päivän reippaalla treenillä kuntosalilla, jolloin saat energiaa päivään heti aamun ensitunneista asti.

  Mikset siis harkitsisi saunan remontoimista talviaikaan? Pääset vielä saman talven aikana nauttimaan uuden ja upean saunatilan löylyistä!