7 vinkkiä kylpyhuoneen säilytystilan lisäämiseen

Kylpyhuoneeseen kertyy usein sekalaista tavaraa, kuten kosmetiikkaa, pyyhkeitä, hammasharjoja, wc-paperirullia ja hiusharjoja. Säilytystilaa kylpyhuoneessa on harvoin ruhtinaallisesti, joten moni joutuu pohtimaan, minne kaiken saa mahtumaan saati miten tilan saa pidettyä siistinä.

Varsinkin pienessä kylpyhuoneessa järjestys pysyy yllä vain, jos jokaisella esineellä on oma paikkansa. Myös suuremman perheen kodissa tai kimppakämpässä voi sopu olla koetuksella, jos jokaisen omat tavarat ovat leviteltyinä pitkin kylpyhuonetta.

Kokosimme tähän kylpyhuoneen säilytysratkaisuja, joiden avulla pidät tavarat kurissa. Poimi näistä ne, jotka sopivat parhaiten omaan kylpyhuoneeseesi.

1. Seinille kiinnitettävät kaapit tai hyllyt

Seinälle voi kiinnittää kaapin, jos kylpyhuoneessa on seinätilaa vapaana. Tällöin kaappi ei vie arvokasta lattiatilaa. Seinille voi kiinnittää myös yksittäisiä hyllyjä, joihin kosmetiikkatavarat saa kauniisti järjestykseen. Hyllyt voi sijoittaa tarvittaessa korkealle, kuten oven yläpuolelle. Tällöin niillä voi säilyttää esineitä, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä ja joihin perheen pienimpien ei tarvitse ylettyä.

Kaappien ja hyllyjen kiinnitykseen tulee valita seinämateriaaliin sopivat kiinnikkeet. Kipsilevyseinä kaakeleiden takana voi vaatia erilaiset kiinnikkeet kuin esimerkiksi betoniseinä tai niin sanotun kasettikylpyhuoneen peltitausta. Levyasennuksissa käytetään tyypillisesti nylontulppia ja ruuveja. Betonissa puolestaan kuorman mukaan nylon- tai metalliankkureita. Metalliankkureilla saadaan yleensä lujempi asennus. Fix master-tuoteperheestä sopivia tuotteita ovat Fix master Toge, Fix master MKT sekä nailontulpat. Kosteissa tiloissa on hyvä käyttää ruostumattomia kiinnitystarvikkeita.

Oikean kiinnikkeen valinnassa sinua auttaa Fix master-ruuvivalitsin, jonka voit ladata Google Play- tai AppStore -sovelluskaupasta. Voit myös kysyä apua sinua lähinnä olevalta jälleenmyyjältämme.

2. Korkeat ja kapeat kaapit

Korkea ja kapea kaappi on yksi hyvä keino ottaa kylpyhuoneen kuutiot hyötykäyttöön. Se ei vie paljon lattiatilaa ja sopii hyvin etenkin korkeaan kylpyhuoneeseen. Muista kiinnittää kaappi seinään onnettomuuksien välttämiseksi.

Korkea kaappi kannattaa kiinnittää seinään, jotta se ei heilu tai jopa kaadu. Asennukseen tulee valita oikea kiinnike. Edellisessä kohdassa mainitut eri seinämateriaaleille sopivat kiinnitystavat pätevät myös korkeiden kaappien asennukseen.

3. Korit ja laatikot

Erilaiset korit ja laatikot auttavat pitämään kylpyhuoneen tavarat järjestyksessä. Pinottavat korit ovat hyvä ratkaisu tilan säästämiseen. Korit voidaan sijoittaa joko tasoille tai kaappeihin pitämään järjestystä yllä.

4. Kärry kylpyhuoneeseen 

Pyörillä kulkeva kärry on hyvä ratkaisu ahtaaseen tilaan, sillä sen voi siirtää tarvittaessa helposti pois tieltä. Kärryssä voi esimerkiksi säilyttää pesuaineita suihkun puolella. Kuivien tilojen puolella olevaan kärryyn voi pinota vaikka pyyhkeitä tai kosmetiikkaa.

5. Koukut ja naulakot seinälle tai oveen

Koukut sopivat hyvin esimerkiksi pyyhkeiden ja kylpytakkien säilyttämiseen. Yksittäisten koukkujen sijaan kylpyhuoneeseen voi asentaa myös naulakon, jonka päällä olevalle hyllylle saa aseteltua tavaroita.

6. Korit tai pussukat kylpyhuoneen seinälle

Kylpyhuoneen koukkuihin voi ripustaa koreja tai pussukoita. Niihin saa kätkettyä pieniä tavaroita, kuten hiusharjoja ja kosmetiikkaa.

7. Ovien hyödyntäminen

 Kylpyhuoneen säilytysratkaisuja pohdittaessa kannattaa myös ottaa ovet hyötykäyttöön. Kaappien ovien sisäpuolelle voi kiinnittää esimerkiksi naulakon, jos siellä vain on tilaa. Kylpyhuoneen oveen saa kiinnitettyä esimerkiksi pyyhetelineen tai koukkuja.