Aloita kevätremonttien suunnittelu ajoissa

Kevät on usein paras aika toteuttaa ulkoremontteja, kun sää lämpenee ja päivät pitenevät. Talon pinnat ja muut ulkorakenteet kannattaa kunnostaa heti alkukeväästä, jos ne ovat korjaamisen tarpeessa. Kun teet huollot ja remontit ajoissa, voit nauttia kesästä huolettomin mielin.

Tässä on kolme remonttihanketta, jotka kannattaa hoitaa ennen kesää.

Ulkomaalaukset

Ulkomaalaussesonki alkaa heti, kun sopivat säät saapuvat, eli kun valoa alkaa riittää ja ilma on kuivaa. Suomen kesäsäät ovat arvaamattomat, joten jos kesä onkin sateinen, talo saattaa jäädä maalaamatta. Siksi maalaustyöt kannattaa hoitaa heti, kun säät sallivat.

Talon tai mökin ulkopintojen maalauksessa kannattaa muistaa muutama perusasia. Maalattava pinta on puhdistettava, sillä maali ei tartu likaiseen pintaan. Jos osa laudoista on lahonnut, ne pitää korvata uusilla ennen maalaamista. Muita tärkeitä seikkoja ovat sopivan maalin valitseminen ja hyvät työvälineet.

Kattojen huoltotyöt

Katon kunto kannattaa tarkistaa vähintään kerran vuodessa, ja kevät on siihen sopivin aika. Kun tarkistat katon kuntoa, kiinnitä huomiota erityisesti läpivienteihin sekä muihin kohtiin, joissa tarvitaan ylimääräistä tiivistystä. Pelkkä kulunut ulkonäkö ei vielä viesti kattoremontin välttämättömyydestä. Siksi kannattaa tarkastella, onko sisäilman laatu huonontunut tai haiseeko sisällä ummehtuneelta.

Kattojen huoltotöihin kuuluu muun muassa peltikattojen maalaukset ja pinnoitukset sekä huopakattojen ja muiden kattojen korjaukset. Huoltamalla kattoa säännöllisesti lykkäät vuosilla eteenpäin varsinaista kattoremonttia ja ehkäiset mahdolliset kalliit korjaustyöt.

Terassin rakentaminen ja huoltaminen

Terassikelit tulevat joskus yllättävän aikaisin, joten terassin rakentaminen tai huoltotyöt kannattaa aloittaa heti alkukeväästä. Puinen terassi ja puiset ulkokalusteet edellyttävät huoltoa parin vuoden välein pysyäkseen hyvässä kunnossa. Huoltotöihin kuuluvat puisten terassien uudelleen maalaaminen sekä pintakäsittely. Puupintojen öljyäminen piristää terassin ulkonäköä ja suojaa puuta vaurioittavilta auringonsäteiltä.