Kylpyhuonekalusteiden kiinnittäminen

Kylpyhuoneremontin viimeinen työvaihe on eri vesikalusteiden ja kylpyhuonekalusteiden kiinnittäminen paikoilleen. Ne tuodaan usein paikan päälle vasta siinä loppuvaiheessa, jotta ne eivät vie tilaa kodistasi tai kärsi vahinkoja remontin aikana.

Eri kalusteiden asentamiseen vaaditaan eri alojen ammattilaisia, jotta kalusteet tulevat asennetuksi oikein ja rakennusmääräysten mukaan. Yleensä putkimiehet asentavat vesikalusteet kuten pesualtaan, wc-istuimen, suihkut ja pesukoneen. Sähkömiehet asentaa erilaiset valaisimet, pistorasiat, peilikaapit yms. sähköjä sisältävät kalusteet.

Huomioitavat seikat

Varmista, ettei seinän sisällä ole vesi- tai kaasuputkia tai sähköjohtoja porauskohdassa. Seinän sisällä olevien putkien ja johtojen paikantamiseksi on saatavana tarkoitukseen suunniteltuja elektronisia tunnistimia.

Mittaa ensin kaikkien tarvikkeiden sijoituspaikat

Yritä sijoittaa kaikki tarvikkeet samaan linjaan, jolloin ulkoasu on säännöllinen. Käytä laattojen saumoja apuna, kun linjaat tarvikkeita. Tarkista ensin, voitko porata reiät kaakeleiden välisiin saumoihin. Reiät on helpompi porata saumoihin, kaakelit pysyvät ehjinä ja voit olla varma siitä, että tarvikkeet tulevat suoraan linjaan.

Kaakelin poraaminen

Jos et voi välttää poraamista kaakeliin, merkitse reiän paikka kahdella ristiin kiinnitetyllä rajausteipin palasella. Näin merkitsemäsi paikka näkyy helpommin tummissa kaakeleissa ja se estää myös poraa karkaamasta.

Tarkista kaikki vielä kerran, ennen kuin aloitat poraamisen

Jos esimerkiksi kiinnität hyllyä, kannattele sitä seinää vasten halutussa paikassa. Aseta vesivaaka hyllylle, käännä hylly vaakatasoon ja merkitse paikka hyllyn alapuolelle. Tarkista sitten, että toinen reikä on vaakalinjassa ensimmäisen kanssa.

Poraa hitaasti kaakeliin

Poraa hitaasti iskutoiminto poiskytkettynä. Kun olet porannut kaakelin läpi, voit kytkeä iskutoiminnon takaisin päälle. Varmista, että reikä on riittävän syvä, jotta kiinnitystulppa asettuu kokonaan seinän sisälle kaakelin taakse. Tämä estää kaakelin murtumisen, kun kiristät ruuvia.