Ota nämä asiat huomioon ennen kylpyhuoneremontin aloittamista

Ota nämä asiat huomioon ennen kylpyhuoneremontin aloittamista

Kylpyhuoneremontti voi nostaa asuntosi arvoa merkittävästi ja parantaa viihtyisyyttä. Kodin kylpyhuoneen pitäisi olla tila, jossa viihdytään eikä vain hoideta pakollisia päivän rutiineja.

Remontti kannattaa suunnitella huolellisesti, sillä kylpyhuoneessa ovat usein asunnon arvokkaimmat neliöt.

Käytä kylpyhuoneremontin suunnitteluun reilusti aikaa ja keskustele ammattilaisten kanssa. Kalusteiden sijoittelu ja toimivuus ovat puutteellisen vesieristyksen ohella yleisimpiä haasteita.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Jos asut asunto-osakeyhtiössä, kannattaa ottaa ensimmäisenä yhteyttä isännöitsijään ja kysyä, onko taloyhtiöön suunnitteilla kylpyhuone- tai putkiremonttia. Isännöitsijä osaa myös kertoa, mitä lupia korjaustyöt vaativat.

Usein tila on rajallinen, joten suunnittelu on erityisen tärkeää. Kylpyhuoneen suunnitteluun on tarjolla useita ohjelmia, joita voit käyttää apuna. Ennen suunnitteluohjelman käyttöä on hyvä, jos sinulla on selkeä mielikuva toivomastasi kylpyhuoneesta.

Pienestäkin kylpyhuoneesta saa yleensä toimivan oikeilla ratkaisuilla. Hyvin valitut materiaalit tekevät siitä myös kauniin ja pitkäikäisen. LVIS-tekniikasta suunnittelijamme osaavat antaa ideoita.

Teenkö itse vai palkkaanko ammattilaisen?

Kylpyhuoneremontti on asukkaalle kenties kodin vaivalloisin remontti. Kylpyhuoneremontti kestää usein muutamia viikkoja, jolloin wc ja suihku ovat yleensä pois käytöstä.

Märkätiloja remontoitaessa ammattilaisten palkkaaminen voi olla paras ratkaisu, sillä remontoinnissa on aina omat riskinsä. Ammattilaisen tekemänä työnä vastuu remontin onnistumisesta on tietenkin tekijällä, joten siksikin vaihtoehto saattaa tuntua parhaalta. Toisaalta jos teet remontin itse, saatat säästää paljon rahaa.

Kylpyhuoneremontin määräykset

Muualla kodissa saa remontoida melko vapaasti, mutta kylpyhuonetta koskevat monet lait ja määräykset. Ne on tehty sinun ja kotisi suojaksi.

Otteita määräyksistä:

  • Märkätilojen ilmanvaihdon on voitava poistaa syntyvä kosteus.
  • Vesieristyksen tulee kokonaisuudessaan olla vesitiivis (saumat, tiivistykset).
  • Vesihöyryä tai vettä ei saa päästä haitallisesti tunkeutumaan rakenteisiin.
  • Pintamateriaalien on kestettävä vettä.
  • Mahdollisen vesivahingon vuoto tulee ohjata näkyville ja estää sen huomaamaton ja haitallinen tunkeutuminen rakenteisiin.