Oven korvaaminen liukuovella tuo kotiin lisää tilaa

Oven korvaaminen liukuovella tuo kotiin lisää tilaa

Liukuovi on käytännöllinen ratkaisu, jos huoneeseen halutaan lisää neliöitä. Etenkin pieniin asuntoihin liukuovet tuovat tuntuvasti enemmän tilaa ja ratkaisevat monet pulmat, joita kääntyvien ovien kanssa saattaa syntyä. Liukuoven asentaminen tuo myös enemmän mahdollisuuksia sisustamiseen.

Liukuovi yhdistää ja jakaa huoneita

Liukuovella voidaan tilanteen mukaan yhdistää ja jakaa tiloja. Esimerkiksi kahdesta lastenhuoneesta voidaan tehdä yksi suuri yhteinen tila, ja myöhemmin lasten kasvaessa eristää ne erillisiksi huoneiksi.

Työhuoneen viereen voidaan luoda vierashuone, joka tarpeen mukaan sulkeutuu liukuovella. Liukuovella avautuva vaatehuone voidaan puolestaan liittää osaksi makuuhuonetta. Vaihtoehtoja on lukuisia.

Liukuovi seinän päälle

Esteetöntä huonetilaa saadaan vaihtamalla saranoidut väliovet seinän päälle siirrettäviin liukuoviin. Seinän päälle kiskoilla liikkuva ovilevy on perinteinen malli, jonka asentamiseksi ei tarvitse kaataa väliseinää.

Seinään kiinnitetään liukukisko ja lattiaan ohjuri, joten liukuovi on helppo asentaa myös jälkeenpäin remontoinnin yhteydessä.

Liukuovi seinän sisälle

Nykyaikaiset liukuovet asennetaan ovielementtinä väliseinän sisään. Seinän sisälle menevän liukuoven asennukseen tarvitaan oven lisäksi liukuovirunko, liukukisko, pyörästö, oven kannatinraudat, lattiaohjuri ja karmi.

Väliseinä tulee avata ja osittain purkaa, jotta ovi mahtuu sisään. Mikäli purkaminen ei ole järkevä vaihtoehto, voidaan seinärakennetta vahvistaa liukuoven asennusta varten.

Liukuovi kosteissa tiloissa

Lasinen liukuovi tekee kylpyhuoneesta tyylikkään ja antaa arvokasta lisätilaa. Kylpyhuone liitetään usein kodinhoitohuoneen jatkeeksi, jolloin tilat voidaan yhdistää liukuovella. Läpikuultava ja valoisa lasiliukuovi on moderni yksityiskohta myös kodin muissa huoneissa.