Saunaremontti tuo iloa talveen

Saunaremontti tuo iloa talveen

Kodin remontit halutaan usein sijoittaa kesäajalle. Kesällä rakennusalalla on hyvin vilkasta, mikä näkyy niin hinnoissa kuin tavarantoimituksessakin. Jotkin remontit kannattaakin tehdä nimenomaan talvella. Yksi niistä on saunaremontti.

Saunaremontti voi kattaa koko saunatilan uusimisen tai vain lauteiden uudelleenkäsittelyn. Uutta ilmettä saa luotua muun muassa hienoilla seinäpaneeleilla tai tunnelmaa luovalla valaistuksella. Vaihtoehtoja on runsaasti, ja uuden saunan suunnittelu onkin osa remontoimisen iloa. Tässä on muutamia syitä, miksi saunaremontti kannattaa tehdä juuri talvella.

Edullisemmat tarjoukset

Talvi on remontointi- ja rakennusalan hiljaisinta aikaa. Kysynnän ollessa pienempi urakkahinnat ovat alhaisemmat. Talviaikaan on siis mahdollista suorittaa kodin remontit alennetuilla hinnoilla.

Nopeasti ja sujuvasti

Saunaremontista voi aiheutua paljon purkujätettä, jolloin roskalava on yleensä välttämätön. Roskalavasta saattaa jäädä harmillisia painaumia kesäiselle pihamaalle. Vastaavaa haittaa ei tule, jos remontti tehdään talvella maan ollessa roudassa.

Talvella ilmankosteus on pienempi, mikä tarkoittaa lyhyempää kuivumisaikaa remonteille. Riippuen remontin laajuudesta saunatilojen uusiminen voi kestää muutamasta päivästä useampaan viikkoon. Perusteellisessa saunaremontissa, jossa myös muut kylpyhuoneen tilat uusitaan, suihku on pois käytöstä, mikä aiheuttaa omat haasteensa. Kannattaakin miettiä etukäteen, miten peseytyminen hoidetaan.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on valtion antama verollinen etuus, joka remonttia suunnittelevien kannattaa ottaa huomioon. Jos remontti suoritetaan vuodenvaihteessa, voi kotitalousvähennyksen kohdistaa kahdelle eri vuodelle. Siksi suuremmat työt, kuten sauna- ja kylpyhuoneremontit, on järkevä ajoittaa loppuvuoteen.

Mikset siis harkitsisi saunan remontoimista talviaikaan? Pääset vielä saman talven aikana nauttimaan uuden ja upean saunatilan löylyistä!