Sisustuspaneelit ovat vaihtoehto maalille ja tapetille

Sisustuspaneelit ovat vaihtoehto maalille ja tapetille

Huoneen ilmettä on helppo uudistaa tekemällä muutoksia seinien pintoihin. Yleensä valinta tehdään maalaamisen ja tapetoimisen välillä, mutta on muitakin keinoja elävöittää huoneen seiniä.

Seinälle asennettavat sisustuspaneelit kasvattavat suosiotaan, sillä niillä saadaan tyylikäs ja moderni lopputulos niin kotiin kuin julkisiin tiloihin. Sopivia sisustuspaneeleja löytyy esimerkiksi makuuhuoneeseen tai kylpyhuoneeseen sekä toimistoon tai liiketilaan.

Sisustuspaneeleja voidaan myös käyttää huonekalun yksityiskohtana, jolloin esimerkiksi sängynpääty, televisio tai takka saavat näyttävän taustan. Jo yksi paneelilla päällystetty seinä tuo persoonallisuutta huoneeseen.

Katso vinkkimme sisäkaton panelointiin!

Paneelit ovat helppo vaihtoehto seinän verhoukseen. Niiden asennus on suunniteltu yhtä vaivattomaksi kuin tapetointi, ja yleensä työstä selviää ilman ruuvaamista. Puiset paneelilaudat ja useimmat 3D-seinäpaneelit voidaan liimata niille sopivalla asennusliimalla. Jotkut polyuretaanista valmistetut sisustuspaneelit suositellaan kiinnitettäväksi muutamalla ruuvilla liiman lisäksi, mutta asennus on silti näppärää ja nopeaa.

Muodoilla vaihtelevaa tilantuntua

Puisten paneelilautojen suunnalla voidaan muokata huoneen tilavaikutelmaa. Vaakapaneloituna huone vaikuttaa leveämmältä ja matalammalta, kun taas pystypaneloituna tilaan saadaan korkeutta ja kapeutta. Puisilla sisustuspaneeleilla voidaan muodostaa erilaisia kuviointeja, kuten neliöitä, kalanruotoa tai tiililadontaa.

3D-paneeleilla saadaan tehtyä jännittäviä efektejä ja luotua ulottuvuutta ja syvyyttä eri tiloihin. Niitä voidaan sommitella yhteen luovasti leikkien muodon, värin ja valon kanssa. Näyttävä 3D-efektiseinä muuttaa huoneen tunnelmaa ja on elegantti ratkaisu.

Keittiöön saattaa sopia lämminhenkinen tiiliseinä tai olohuoneen sohvan taakse tyylikäs kiviseinä. Molemmat onnistuvat sisustuspaneeleilla. Paneeleiden vaihtelevat kuosit antavat huoneelle ainutlaatuisen tunnelman, jota maalilla tai tapetilla ei saada aikaan.

Kestäviä ja luonnonmukaisia materiaaleja

Monet seinäpaneelit ovat ympäristöystävällisiä ja ihmisille vaarattomia, sillä valmistusmateriaalit ovat kasviperäisiä. Puisia seinäpaneeleja on saatavilla esimerkiksi koivusta, männystä ja magnoliasta tehtyinä. Ne tuovat luontaista lämpöä kodin eri tiloihin.

Nykyaikaisten 3D-seinäpaneeleiden valmistukseen käytetään usein bambukuitua, ruokosokeria ja sellua. Luonnonmateriaalit luovat tunnelmaa ja kestävät elämää. Mikä parasta, ne eivät sisällä myrkyllisiä tai haihtuvia aineita.