Näin asennat tähtitaivaan saunaan

Näin asennat tähtitaivaan saunaan

Saunassa rentoudutaan ja päästetään irti arjen kiireistä. Siellä vietetään paljon aikaa etenkin talvisin, jolloin sen tunnelmallisuuteen halutaan panostaa erilaisilla sisustuksen yksityiskohdilla ja valaistuksella.

Modernilla valaistustekniikalla voidaan luoda vaihteleva ja eloisa valaistus myös saunaan. Tuikkiva tähtitaivas katossa viimeistelee saunan tunnelman. Näillä ohjeilla saat kauniin tähtitaivaan omaan saunaasi!

Tähtitaivaan asennus

Saunan katossa tuikkiva tähtitaivas toteutetaan yleensä valokuiduilla. Aloita työ päättämällä valokuitujen paikka. Pidä mielessäsi, että niiden valo tuo esiin sekä tilan että saunojan.

Valokuidut kannattaa sijoittaa kattoon mahdollisimman epäsäännöllisesti, sillä tarkoitus on jäljitellä oikeaa tähtitaivasta. Uskalla siis jättää satunnaisia tyhjiä kohtia ja vastaavasti asettaa kuituja välillä lähekkäin, jotta lopputuloksesta tulee kaunis ja luonnollinen. Valokuidut asennetaan silikonilla liimaamalla 12,5-15 millimetrin reikiin.

Valokuitujen mukana tulee projektori, joka asennetaan tuulettuvaan tilaan, missä sen saa kytkettyä pistorasiaan. Kun projektori on sopivassa paikassa, lampun vaihtaminen on helpompaa. Varmista, että projektorilla on tilaa ympärillään noin 10 senttimetriä joka suuntaan. Kytke projektori päälle ja nauti!