TONTTUOVEN ASKARTELU JA ASENTAMINEN

Tarvikkeet:

  1. Pieni puinen ovi tai oviaskartelumateriaali
  2. Akryylimaalit tai puuvärit
  3. Siveltimet
  4. Pienet koristeet, kuten helmet, pienet kuusenkoristeet, miniatyyrikukat jne.
  5. Ruuvit ja ruuvimeisseli
  6. Pienet saranoita tai langanpätkiä (jos haluat oven aukeavan)
  7. Fantasia-aiheinen paperi tai kangas (mahdollista taustaa varten)
  8. Kimalletta tai glitteriä (valinnainen)
  9. Kimaltava liima tai maali (valinnainen)

Ohjeet:

Asennuspaikan valmistelut:

Valitse paikka seinällä, johon haluat asentaa tonttuoven. Se voi olla esimerkiksi lähellä lattiaa tai jossain, jossa se on lasten ulottuvilla. Puhdista alue, jotta saat hyvän pinnan kiinnitystä varten.

Valmistele ovi:

Valitse tai leikkaa pieni puinen ovi tai käytä oviaskartelumateriaalia, jonka koko sopii haluamaasi paikkaan. Vaihtoehtoisesti voit myös ostaa valmiin tonttuoven.

Maalaa ovi:

Maalaa ovi akryylimaaleilla tai puuväreillä haluamillasi väreillä. Anna maalien kuivua kunnolla ennen seuraavaa vaihetta.

Lisää yksityiskohdat:

Koristele ovea pienillä yksityiskohdilla, kuten helmillä, miniatyyrikukilla tai kuusenkoristeilla. Voit kiinnittää ne ruuveilla tai liimalla. Jos haluat lisätä kimalletta tai glitteriä, voit tehdä sen tässä vaiheessa. Anna mielikuvituksesi lentää ja luo tonttuovesta kaunis ja houkutteleva!

Luo tausta:

Leikkaa fantasia-aiheisesta paperista tai kankaasta sopivan kokoinen palanen taustaksi. Kiinnitä tausta ovelle ruuveilla tai liimalla.

Kiinnitä ovi:

Kiinnitä ovi paikalleen ruuveilla. Voit käyttää pieniä saranoita tai langanpätkiä, jos haluat oven aukeavan ja sulkeutuvan.

Viimeistele ja personoi:

Lisää viimeisiä yksityiskohtia ja koristeita oveen. Voit esimerkiksi maalata oven kahvan, lisätä pienen ovikellon tai luoda pienen tonttumaailman oven ympärille miniatyyrihahmoilla ja maisemaelementeillä.

Näin luot tonttuoven, joka on valmis tuomaan taikaa joulun odotukseen! Muista soveltaa ohjeita omaan mielikuvitukseesi ja tarpeisiisi sopiviksi.

Askarteluun tarvittavia kiinnikkeitä löydät lähimmältä Fix master -tuotteita myyvältä jälleenmyyjältä.