Keinun rakentaminen – näillä ohjeilla onnistut

Keinun rakentaminen

Lapset ja monet aikuisetkin rakastavat keinumista, joten miksi et rakentaisi pihaasi omaa keinua? Keinun rakentaminen onnistuu vaivatta oikeilla tarvikkeilla ja ohjeita seuraamalla.

Materiaalit keinun rakentamista varten:

Tarvitset keinun rakentamista varten muutamaa eri paksuista pystypuuta, jotka ovat mitoiltaan 7 x 7 cm, 14 x 7 cm ja 15 x 22 cm. Lisäksi tarvitset silmukkaruuveja, köyttä ja M12-kokoisia muttereita. Kannattaa hankkia keinun alle myös aluslaatta pehmentämään mahdollista putoamista. Kukapa ei olisi vähintään tahallaan hyppinyt keinusta lapsena?

Keinun rakentaminen vaiheittain:

 1. Muodosta 60 asteen kulma kahdesta pystypuusta, joiden pituus on 310 cm.
 2. Tee pystypuiden kokoamista varten välikappale, joilla saat keinun pystypuut yhteen ennen yläpalkin asennusta. Aloita sovittamalla pystypuiden yläosat toisiinsa ja sahaamalla yläpäät 60 asteen kulmassa.
 3. Aseta välikappale pystypuiden väliin ja asenna keinun ylempi poikkipuu. Sahaa ylempi poikkipuu yläpalkin nojatessa siihen, minkä jälkeen voit poistaa välikappaleen. Kiinnitä poikkipuu käyttämällä neljää mutteria ja pulttia, joiden välissä on aluslevyt. Kaikki mutterit on lukittava ylimääräisellä lukkomutterilla, joka kiristetään vastakkaiseen suuntaan kuin mutteri.
 4. Asenna pystypuiden väliin ylimääräinen poikkipuu, joka on leveydeltään 2,2 x 15 cm. Tee samanlainen tukirakenne keinun molemmille puolille.
 5. Kasaa myös oikea pystypuu, johon tulee alempi ja ylempi poikkipuu.
 6. Asenna pystypuiden yläpäiden aukkoihin yläpalkki. Poraa reiät yläpalkin ja ylemmän poikkipuun läpi. Keinun sisäpuolelle asennetaan poikkipuut. Kiinnitä yläpalkki käyttäen muttereita, pultteja ja aluslevyjä. Asenna lopuksi ylimääräiset lukkomutterit ja tiukenna ne päinvastaiseen suuntaan kuin mutterit. Toista sama keinun oikealla puolella.
 7. Asenna seuraavaksi kaksi vinoa tukipuuta yläpalkin alle molemmille puolille ja kiinnitä ne käyttäen muttereita, pultteja ja aluslevyjä.
 8. Aseta vakauttavat laudat keinun molemmille puolille tehdäksesi siitä mahdollisimman vakaan. Käytä 15 x 2,2 cm kokoisia lautoja.
 9. Pystypuut kannattaa upottaa maahan turvallisuuden takaamiseksi. Kaiva lapiolla noin 40 sentin syvyinen aukko maahan. Varmista pystypuiden kiinnitys betoniseoksella, johon tarvitset yhden kilon hiekkaa, yhden kilon soraa ja puoli kiloa sementtiä.
 10. Tarkista pystypuiden oikea asento ja varmista, että keinurakennelma on suora. Katso, että pystypuiden lähellä oleva maa on asettunut.
 11. Ruuvaa seuraavaksi yläpalkkiin silmukkaruuvit, joihin keinut asennetaan. Tee reiät neljälle silmukkaruuville 50 sentin välein. Käytä kiinnitykseen muttereita, pultteja ja aluslevyjä. Aseta ylimääräiset lukkomutterit tiukentamalla niitä vastakkaiseen suuntaan kuin muttereita. Silmukkaruuvit tulee kiinnittää samaan linjaan ja kiristää ruuvimeisselillä, joka on työnnetty silmukan läpi.
 12. Keinun istuimet tehdään kahdesta 45 senttimetrin mittaisesta puulaudasta, jotka kiinnitetään päätyjen ylä- ja alapuolelta 25 senttimetrin kokoisiin lautoihin. Tee neljä reikää istuimiin tukiköysiä varten. Pujota köysi istuinten reikien läpi ja solmi neljä vahvaa solmua istuinten alle. Solmujen on oltava riittävän suuria, jotta ne kestävät keinujien painon.

Oikeanlaisen ruuvin valinnassa auttaa Fix master ruuvivalitsin, jonka löydät Google Play-sovelluskaupasta. Myös lähimmän Fix master jälleenmyyjän löydät sovelluksesta.