Leuanvetotangon kiinnittäminen

Näin kiinnität leuanvetotangon oikein

Leuanvetotanko on kätevä peruskuntoiluväline, joka mahtuu pienempäänkin kotiin. Leuanvetotanko on myös edullinen hankinta, ja sen asentaminen onnistuu helposti näillä ohjeilla.

Minne leuanvetotangon voi kiinnittää?

Leuanvetotangon voi kiinnittää kaikkiin oviaukkoihin, joissa on riittävän kestävät puiset karmit. Tangon voi kiinnittää myös kahden tukevan seinän väliin.

Useiden leuanvetotankojen mukana tulee ovenkarmiin kiinnitettävät kannakkeet, jotka varmistavat tangon pysymisen paikallaan.

Puisissa tangoissa kannakkeet ovat ainoa kiinteä osa, joten tankoa voi siirtää tai nostaa helposti. Myös useat metalliset tangot ovat siirrettäviä, joten pysyvää kiinnitystä ei vaadita.

Leuanvetotanko voidaan kiinnittää myös muualle kuin kodin oviaukkoihin. Moni haaveilee omasta kotikuntosalista esimerkiksi kellarissa tai autotallissa.

Leuanvetotanko voidaan kiinnittää kuntosalin seinään tai kattoon, jolloin pintaan porataan reiät kiinnitysankkureita varten.

Kun tanko kiinnitetään seinään tai kattoon, korkeus on mitoitettava siten, että tangolle pääsee ilman jakkaraa ja alta kulkiessa ei ole riskiä pään kolauttamiseen.

Oikeat työkalut auttavat tangon kiinnittämisessä

Tangon kiinnittämiseen tarvitset seuraavat välineet:

  • asennettavalle pinnalle sopiva porakone
  • mitta tai vatupassi
  • ruuveja puisen tangon kannakkeiden kiinnitykseen
  • kiinnitysankkureita seinälle tai kattoon asennettavalle tangolle.

Oikeanlaiset kiinnikkeet lähimmältä Fix master-jälleenmyyjältä.

Nappaa talteen myös muut vinkit rakentamiseen.