Terassin rakentaminen – Viisi asiaa, jotka tulee ottaa huomioon terassia rakentaessa

  Terassin rakentaminen – Ota nämä viisi asiaa huomioon, ennen kuin aloitat projektin

  Terassilla vietetään aikaa syöden, ulkoilmasta nauttien ja juhlien. Terassi sopii sekä kotiin että mökille, ja se on helppo rakentaa myös itse. Talon yhteyteen rakennettava terassi ei yleensä edellytä rakennuslupaa, mutta ennen rakentamista asia kannattaa tarkistaa kotikunnan rakennustarkastajalta.

  Terassin rakentaminen itse saattaa olla loistava idea, mutta joskus se on myös säästämistä väärässä paikassa. Kokosimme viisi tärkeintä asiaa, jotka kannattaa huomioida, jos aiot rakentaa terassin ilman ammattilaisen apua.

  1. Valitse puumateriaali huolella

  Suomen sääolosuhteet ovat hankalat kaikille pinnoille, jotka ovat jatkuvasti ulkoilmassa. Valitse terassin rakentamiseen puulaatu, joka on tarkoitettu ulko-olosuhteisiin. Pelkät pinnoitteet eivät ratkaise ongelmaa, joten kiinnitä huomiota puumateriaaliin. Suosittelemamme terassilaudat löydät asiantuntevasta puutavaraliikkeestä.

  1. Omat vai vuokratut välineet?

  Jos sinulla ei ole kunnollisia työkaluja ja terassi on ainoa rakennushankkeesi, kaikkia rakennusvälineitä ei välttämättä kannata ostaa.  Suurimman osan välineistä voit vuokrata asiantuntevasta konevuokraamosta. Terassin rakentamiseen tarvittavat tärkeimmät työvälineet ovat vasara, saha, hiomapaperi ja akkuporakone.

  1. Kiinnitysvälineiden valinta

  Terassin asennus- ja kiinnitystarvikkeina käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ruuveja. Asennuksessa saatetaan tarvita myös esimerkiksi pilari- ja palkkikenkiä sekä kulmarautoja. Fix masterin puuruuvit sopivat loistavasti terassin rakentamiseen.

  1. Aloita suunnitelmasta

  Mikäli et osaa tai halua tehdä terassin suunnitelmaa itse, Kestopuuteollisuus tarjoaa kattavat ohjeet perusterassin rakentamiseen.

  1. Huomioi sää

  Terassin rakentaminen on huomattavasti mukavampaa poutasäällä kuin vesisateessa. Suunnittele rakentamisen ajankohta siten, että aloittaessasi työt sää on suotuisa.